Translate

måndag 29 september 2014

Nano-test av GMO-fria Ekologiska popcorn, Kung Markatta, Urtekram, Urtekram micropopcorn


Jag försöker att leva ett GMO-fritt liv och eftersom den genmodifierade majsen har börjat sitt segertåg i Europa går jag därför över till ekologiska popcorn (30% av Spaniens totala majsareal består av GMO-majs, se tidigare inlägg här). Tidigare åt jag micropopcorn från närmsta butik. Så det är det som är jämförelsen i mitt nanotest. 

Jag har inhandlat och poppat Urtekram, Kung markatta och Urtekrams micropopcorn med himalaya-salt. Först ut är Micropopcornen:

Urtekrams micropopcorn. Fungerar som vilket micropopcorn som helst. Fick inte upp plastpåsen med handkraft utan fick ta till saxen. Doften var helt underbar om man jämför med 'vanliga' micropop. Skakade påsen efteråt enligt instruktion och det fungerade bra, popcornen blev lätt saltade. Dessa popcorn innehåller bara ekologiska popcorn och salt och därmed inget fett. Och då blir känslan också lite torr. 


Pop-förutsättningar ren popcornmajs: Har inköpt en Varmluftspopmaskin som inte använder sig av fett vid poppandet. Fungerar bra om du hittar rätt skål (så du inte får popcorn över hela köket). Har försökt att bara salta efteråt och det verkar inte fungera, det fastnar helt enkelt inte. Därför har jag smält någon matsked med ekologiskt smör och lite salt i micron som jag hällt över popcornen. 


Kung Markatta och Urtekram ren 'popmajs': Totalt jämbördiga. Samma utseende och doft. Ganska torrt och smaklöst om de äts naturella. Helt GMO-fritt och helt överlägset smakmässigt alla andra popcorn med lite smält ekologiskt smör och salt!! 

Sammanfattning: Urtekram micropopcorn var ett enkelt, snabbt och hälsosamt alternativ om än något torrt. Går naturligtvis att 'fettsätta' efteråt om man vill men blir då inte lika enkelt. De 'lösa' popcornen är precis lika goda och det känns smidigare att smaksätta efter tycke ock smak efteråt. Kanske ändå enklare att poppa i kastrull med fett direkt? Hur som helst är alla 3 testobjekt ett bättre alternativ än de GMO-stinna och transfett-fulla popcorn som vanligtvis finns att köpa i butik.

Inköpslänkar: 
Bodystore Kung Markatta: http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/popcorn-500-gram
Bodystore Urtekram: http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/urtekram-popcorn-losvikt-eko-400-gram
Bodystore Urtekram micropop: http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/urtekram-popcorn-micro-eko-3-x-85-gram

Tidigar inlägg: Är dina popcorn genetiskt modifierade

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar