Translate

fredag 24 april 2015

Så här FET blir du om du äter GMO-fri, ekologisk potatis i 309 dagar

Det florerar en del rykten om att man blir fet av potatis (enligt vissa dieter som LCHF och dylikt). Den danske mannen på bilden är från början av 1900-talet och Herr Madsen har i princip bara ätit potatis och lite fett under nästan 1 år. Ser inte så väldigt överviktig ut.....? Jag kan bara dra slutsatsen att man INTE blir fet av potatis.....

Potatis är varken ett superlivsmedel eller ett något man skall välja bort. Innehåller ganska få kalorier men inte heller exceptionellt mycket näring. Potatis är ett mättande livsmedel som bidrar med Kalium och C-vitamin till ditt dagliga näringsintag. Absolut något man kan äta!

Inget konstigt med potatis alltså?

Potatisen som den danske Herr Madsen åt för cirka 100 år sedan var troligen INTE besprutad med bekämpningsmedel och var definitivt INTE genmodifierad. Dagens potatis är en av de mest besprutade grödorna som odlas kommersiellt. Dessutom finns det en hel del genmodifierad potatis man kan få i sig. Inte om man bor i Europa och handlar färsk ursprungsmärkt potatis. Men köper du processad mat, till exempel pommes frites och frysta maträtter så är det svårare att veta om potatisen är GMO eller inte, eftersom den inte är märkt med sitt ursprung (och den är definitivt inte obesprutad om den inte är ekologisk).

Potatis som har en godkänd ekologisk märkning är minimalt besprutad och ska INTE vara genetiskt modifierad.

Så min rekommendation är att du äter potatis om du tycker om det men se till att den är ekologiskt odlad, utan bekämpningsmedel och absolut inte genmodifierad potatis.

Med andra ord: KÖP EKOLOGISK POTATIS, utan gifter och GMO.

Ät och var glad!

Ekologiska potatisodlare är hjältar!

http://gmofrittliv.blogspot.se/2014/09/svensk-gmo-potatis-nodvandigt-eller.html

Om Herr Madsen och forskningen han deltog i:
https://www.drmcdougall.com/misc/2012nl/jul/lessons.htm







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar