GMO-förespråkare hävdar ofta att genetiskt modifierad mat är svaret på världsvälten. Då undrar jag hur äpplen som inte blir bruna kan mätta fler magar på vårt klot?! På äpplet Arctic's hemsida kan jag inte se några hungriga människor.......
Länk: http://www.arcticapples.com
GMO-äpplen som inte blir bruna är på ingång i världen. Tänk vad bekvämt att skära upp ett äpple och sedan vänta någon vecka och det ser lika 'fräscht' ut som när du skar upp den. Fantastiskt, äntligen en vettig användning av genteknik, eller? Frågar du mig så förstår jag inte ens varför. Ja, om det inte är specialbeställt av en viss hamburgerkedja som vill ha vackra äppelbitar i plastpåsen förstås. Ingen överraskning att USA/Canada är först ut att lansera detta till oss konsumenter.
Länk: http://www.npr.org/blogs/thesalt/2014/01/08/260782518/this-gmo-apple-wont-brown-will-that-sour-the-fruits-imageLänk: http://www.arcticapples.com
GMO-äpplen som inte blir bruna är på ingång i världen. Tänk vad bekvämt att skära upp ett äpple och sedan vänta någon vecka och det ser lika 'fräscht' ut som när du skar upp den. Fantastiskt, äntligen en vettig användning av genteknik, eller? Frågar du mig så förstår jag inte ens varför. Ja, om det inte är specialbeställt av en viss hamburgerkedja som vill ha vackra äppelbitar i plastpåsen förstås. Ingen överraskning att USA/Canada är först ut att lansera detta till oss konsumenter.
Bilden är kopierad från CMOR på Facebook.
Länk: http://www.gmo-compass.org/eng/database/plants/18.apple.html
Jag har i största utsträckning köpt svenska äpplen under hela mitt liv. Dels för att de smakar så gott och för att de inte ser så konstgjorda ut. Ser lite matta, rynkiga, och trötta ut ibland... precis som vi människor. Men insidan är superb.... Hållit mig borta så gott jag kunnat från de perfekta, vaxade äpplena som aldrig blir dåliga och inte smakar något.....
I en svensk äppelundersökning (ja, det finns!) så visade det sig att 89% av de undersökta importerade äpplena och 86% av de svenska innehöll spår av bekämpningsmedel. Låter inte helt tillfredställande.
Dessutom: "I 15 % av de importerade äpplena hittades två cancerframkallande ämnen, folpet och kaptan, förbjudna i svensk odling.
Hos Naturskyddsföreningen påpekar man att det inte är akut farligt att äta frukten men att man i första hand bör välja ekologiska äpplen och i andra hand svenskodlade, framför importerade konventionella äpplen."Länk: http://www.ekoweb.nu/?p=11330
Verkar som jag valt någorlunda rätt när jag prioriterat insidan över utsidan. Och nu ser det ut som att svenska äpplen är på frammarsch. Fler vill ha dessa godbitar och odlingarna utökas. Visserligen efter en svacka efter EU-inträdet men ändå....
Länk: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5981528
På bilden ser du svenska äpplen som jag precis inhandlat, Ingrid Marie, en av mina vinter-favoriter ....
GMO-äpplen fria från brunt?! Vad är det som händer, hur tänker dessa 'genmanipulerare'? Äpplen SKA bli bruna, det är så det ska fungera här på denna planet.
Jag säger i alla fall: NEJ, TACK!
Liknande inlägg: Svensk GMO-potatis, nödvändigt eller överflödigt?, Är dina popcorn genetiskt modifierade?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar