Ekologiska kycklingprodukter verkar inte existera? Var är de? Snart har det gått en månad i mitt sökande efter GMO-fri mat. Ett stort frågetecken har varit inköp av kyckling-kött. Hitintills har jag köpt 'gula pippin' och har i och med det klarat mig ganska bra. Men eftersom kycklingindustrin i Sverige är FÖR GMO-foder (likt övriga animaliska producenter) är jag skeptiskt till denna märkning och vill gå över till ekologisk kyckling.
Se Svensk fågels policy: http://www.svenskfagel.se/?p=1061
Efter lite Googlande hittade jag TVÅ ekologiska alternativ i Sverige:
Bosarp
Hagby Gård
Ekologisk kyckling-produktion i Sverige uppgår till 0,1-0,2% av Sveriges kyckling-produktion?!! Men vad är det här??? Sämre än sämst!
Bosarps ekologiska kyckling har jag sett i EN butik och då i form av 2 vingar eller 2 kycklingben. Inga storpack precis. Nästa gång jag handlar ska jag dyka djupare i detta. Kanske går det att beställa hel kyckling i butiken eftersom de redan har Bosarp som leverantör.
Hagby Gård finns att köpa på några ställen runt mälardalen. Verkar intressant och kanske jag provar om jag har vägarna förbi en butik. Dessutom verkar de saluföra kycklinglever som jag gillar (ja, jag vet att jag har lite udda matsmak).
Vill också nämna Bjäre Fågel, ej 100% ekologisk men ett fullgott GMO-fritt alternativ. Se Länk.
Ingen rolig upptäckt men jag tänker inte ge upp. Det MÅSTE gå att få tag i Ekologisk kyckling!? Jag återkommer när jag lyckats lägga vantarna på en.
Hittade ett tänkvärt inlägg om Kyckling-ätande på 'Äkta Vara's hemsida: http://www.aktavara.org/guide.aspx?r_id=28791
Bosarp Kyckling: http://www.bosarpkyckling.se
Hagby Gård försäljningställen: http://www.hagbys.se/index.php/i-butik
Bjäre Fågel: http://bjarefagel.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar